Private Client

London

The Project

Our client required an overhaul of their existing laboratory facility and refurbishment of their CL1, CL2 and CL3 suites. We secured this project based on our ability to deliver recent complex laboratory projects for various other clients. 8build fitted the bill as a “design partner” to work with the various design team members and stakeholders to develop and deliver this very challenging and complex Laboratory project.

Overcoming Challenges

  • Directly above the work area on the ground floor was a lecture theatre. Prior to the works commencing, 8build undertook various noise workshops. Noise meters recorded the noise within the lecture theatres and at other locations around the building. From this we could plan/ manage the works without disturbing the students.
  • Our client expressed their requirement for a very high quality build, particularly within the CL suites. We introduced “Hold Points” within the programme. This meant that on completion of significant activities during the build, the works would stop to allow the design team and stakeholders to inspect the works. Each member of the team would then sign the Hold Point form, which would then allow the works to commence on the follow-on activity.